Директорът на комуникациите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Фахретин Алтън, разкритикува остро израелския премиер Бенямин Нетаняху в "Туитър", изтъквайки, че Нетаняху използвал "празни думи" и че той е "опозорен политик, когото го чакат много години в затвора по обвинения за подкуп, измама и нарушаване на доверието", съобщават израелските медии.

По-рано днес Нетаняху осъди инвазията на Турция в Североизточна Сирия, като обеща да подпомогне "храбрия кюрдски народ".

Нетаняху: Турция може да извърши етническо прочистване на „храбрите кюрди”

Нетаняху: Турция може да извърши етническо прочистване на „храбрите кюрди”

Израел решително осъжда военната инвазия на Турция

"Израел решително осъжда военната инвазия на Турция в кюрдските региони на Сирия", написа Нетаняху в "Туитър" и добави, че "Израел предупреждава за етническо прочистване на кюрдите от Турция и техните съюзници".

"Израел ще положи всички усилия да предложи хуманитарна помощ на храбрия кюрдски народ", обеща израелският лидер.

Фахретин Алтън допълни, че сирийските кюрди били "под турска закрила".

По-рано днес турският държавен глава заплаши, че Анкара ще изпрати 3,6 млн. сирийски бежанци, които живеят в Турция, към Европа, ако европейските страни окачествяват военната операция на Анкара в Сирия като окупация.

"Ще отворим вратите и ще изпратим 3,6 млн. бежанци към вас", подчерта Ердоган в реч пред депутатите от своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Операцията понастоящем продължава с участието на всички наши части... 109 терористи са убити досега", каза още Ердоган.