Афроамериканецът Ерик Адамс, който е бивш капитан в полицията, е фаворитът на Демократическата партия за кмет на Ню Йорк.

Той спечели подкрепата й за предстоящите избори за градоначалник на Ню Йорк, обещавайки да предприеме мерки срещу нарастващата престъпност в града.

Губернаторът на Ню Йорк въвежда бедствено положение срещу насилието с оръжия

Губернаторът на Ню Йорк въвежда бедствено положение срещу насилието с оръжия

Ню Йорк ще води нацията с всеобхватен подход за борба и предотвратяване

Адамс е работил в полицейското управление на Ню Йорк повече от две десетилетия. В резултат на натрупания опит той обещава да постигне идеалния баланс между осигуряването на сигурност за обществото и борбата срещу расовата дискриминация в полицията.

"Ню Йорк ще покаже на Америка как трябва да се управлява един град", подчерта Адамс, докато се преброяваха гласовете, подадени за неговата кандидатура. Той увери гласувалите за него, че е наясно с полицейските злоупотреби и знае какви промени може да направи както в Ню Йорк, така и в цяла Америка."

През ноември на изборите за градоначалник на Ню Йорк Адамс ще се изправи срещу Къртис Слива, който е републиканец и основател на организацията "Ангели пазители". В Ню Йорк демократите традиционно печелят пред републиканците в съотношение шест към едно.