Европейският съюз ще започне да разпространява ваксината на Pfizer/BioNtech за деца на 13 декември - една седмица по-рано от предварително предвиденото. Това стана ясно от съобщение на германското министерство на здравеопазването, предаде Ройтерс.

Препаратът ще може да се прилага на деца на възраст между 5 и 11 години, като за тях ще е в по-ниска дозировка от обичайната.

Германия трябва да получи 2,4 млн. дози за използване като двудозова схема, заяви министерството, като добави, че има ангажимент за новата дата от производителя.

"Предвид настоящата пандемична ситуация това е добра новина за родителите и децата. Много от тях я очакват с нетърпение", заяви министърът на здравеопазването Йенс Шпан.

Изследване: Ваксината на Pfizer дава силна защита на младежи между 12 и 15 г.

Изследване: Ваксината на Pfizer дава силна защита на младежи между 12 и 15 г.

Очаква се в САЩ препаратът да бъде разрешен за всички в тази възрастова група

В сряда Германия съобщи за най-големия брой смъртни случаи от коронавирус от средата на февруари насам, а болниците предупредиха, че до Коледа в интензивните отделения може да бъдат настанени над 6000 души.

По данни на института "Роберт Кох" новите случаи днес са 67 186, а смъртните са 446 - най-високата дневна стойност от 18 февруари до момента. Така общият брой на смъртните случаи в страната достигна 101 790.

В САЩ разрешиха ваксината на Pfizer да се прилага при деца от 5 до 11 г.

В САЩ разрешиха ваксината на Pfizer да се прилага при деца от 5 до 11 г.

В по-ниска доза...