Ваксината на Pfizer осигурява силна дългосрочна защита срещу коронавирус при юноши на възраст между 12 и 15 години. Това стана ясно от проучване, оповестено от американската компания, предаде Ройтерс.

Серията от две дози от ваксината е била 100% ефективна срещу COVID-19. Изследвани са данни, взимани в период от над четири месеца след поставяне на втората игла.

Резултатите ще подкрепят планираните заявки за пълно регулаторно одобрение на препарата за възрастова група 12 - 15 години в САЩ и по света.

Pfizer ще тества Covid хапчето си в Русия

Pfizer ще тества Covid хапчето си в Русия

Изпитанията ще продължат до март 2023 г.

Pfizer и партньорът им BioNTech ще поискат разрешение за 30 микрограма доза от ваксината за лица на възраст 12 и повече години в Щатите.

През май Агенцията по храните и лекарствата на страната позволи ваксината да се използва по спешност при хора на възраст 12-15 години, а през август обяви пълно одобрение за употреба при хора на възраст над 16 години.

Преди дни Pfizer подаде до агенцията искане да се разреши за спешна употреба и антивирусното ѝ лекарство срещу коронавирус, което ще се нарича Paxlovid.

Pfizer разрешава генерични версии на COVID хапчето си в 95 държави

Pfizer разрешава генерични версии на COVID хапчето си в 95 държави

Компанията ще се откаже от лицензионни възнаграждения в бедни страни