Резките изявления не помагат за регулиране на конфликта около КНДР. Пътят за излизане от кризата трябва да бъде очертан в Съвета за сигурност на ООН.

Вашингтон и Пхенян да запазят здравия разум, очаква Москва

Вашингтон и Пхенян да запазят здравия разум, очаква Москва

Риториката на САЩ и КНДР започва да излиза от нивото на добрия тон, тревожен Лавров

Това заяви в петък германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС, на пресконференция за резултатите от преговорите с върховния комисар на ООН по делата на бежанците Филип Гранди и председателя на Международната организация по миграция Уйлям Лейси Свинг.

"Аз съм твърдо убедена, че ескалацията на риториката няма да помогне за регулиране на конфликта", заяви тя. Също не виждам и военно решение.

Меркел отбеляза, че за изход от сложната ситуация е необходима "постоянна работа в Съвета за сигурност на ООН и най-вече тясно сътрудничество, преди всичко между САЩ и Китай", а така също и с други страни от региона.

Ситуацията на Корейския полуостров остава крайно напрегната на фона на активното развитие на ядрено-ракетната програма на Пхенян. През юли КНДР два пъти проведе изпитания на балистични ракети, което предизвика яростна реакция от страна на САЩ, Япония и Южна Корея.

Тръмп градира изявленията си към КНДР

Тръмп градира изявленията си към КНДР

Народът на нашата страна е в безопасност, нашите съюзници са в безопасност, уверява Тръмп

Вашингтон нееднократно отбеляза, че по отношение на северокорейските проблеми не изключва нито един вариант на действие, в това число и военното.