Икономическото сътрудничество между Европа и Русия става все по-трудно. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на ръководителите на ЕС в Брюксел, съобщава ДПА.

"Много опити от наша страна в продължение на много, много години, почти десетилетие да подобрим отношенията с Русия не постигнаха успеха, който заслужават", коментира тя.

Русия готова да скъса с Европейския съюз

Русия готова да скъса с Европейския съюз

Ако ЕС отново наложи санкции, които удрят руската икономика

"С течение на времето икономическото сътрудничество стана все по-трудно", подчерта тя и добави, че руската икономика трябва да бъде модернизирана.

"Това, което виждаме днес, е икономика, на която липсва огромно количество модернизация, която би била необходима, икономика, която силно зависи от енергийните приходи, но режим, който не желае да взаимодейства по конструктивен начин с нас", изтъкна още шефката на Европейската комисия.

Фон дер Лайен заяви, че планира нови предложения за работа с Русия, включително по отношение на газопровода "Северен поток 2".

Брюксел обвини Русия в агресивно поведение заради експулсирането на евродипломати

Брюксел обвини Русия в агресивно поведение заради експулсирането на евродипломати

Жозеп Борел се опитва да "замазва" скандалното си поведение по време на посещението си в Москва

Тя посочи, че вариантите ще бъдат обсъдени в доклад за отношенията с Русия в края на юни.

Докладът ще представи "различните политически варианти, които ще покажат как можем да уредим отношенията с Русия", добави тя.