Ръководството на френската телекомуникационна компания „Франс Телеком" определи като абсурдни твърденията, че по някакъв начин подтиква своите служители към самоубийства.  

В интервю за Europe1 Radio изпълнителният директор на компанията Стефан Ричърд коментира започналото от френската прокуратура разследване на зачестилите смъртни случаи сред работещите там.  

По думите на шефа на „Франс Телеком" твърдения за организиран заговор към служителите от страна на ръководството са най-малко клеветнически и обидни.

Последните случаи на самоубийства сред служители на компанията бяха през февруари тази година. Тогава двама мъже посегнаха на живота си.

Така общият брой на сложилите доброволно край на живота си работещи в компанията достигна 35 души.

Въпреки че дълго време „Франс Телеком" обясняваше самоубийствата на служителите си с техни лични проблеми, след последните случаи „Le monde" цитира думите на работещ в компанията, пожелал анонимност. Според него „ръководството е в шок".

Официалната позиция на компанията обаче е, че статистически броят на самоубийствата не е необичаен, защото в нея работят близо 100 хиляди души.

„Франс телеком" е изключително голямо предприятие, в което работят хиляди служители от Франция и от други части на света. Компанията поддържа икономически и социален живот, който е много по-различен и много по-интересен от облика, който се опитват да й припишат в последно време, изтъкна още Ричърд в коментар за започналото разследване.