Франция заяви в сряда, че е сериозно обезпокоена от съобщенията, че израелска ракета е ударила палатков лагер в южната част на Газа, където разселените цивилни се бяха събрали, за да гледат футболен мач, предава "Ройтерс".

Палестинските здравни служители казаха, че най-малко 29 души - предимно жени и деца, са били убити от израелския ракетен удар в района близо до град Хан Юнис във вторник.

"Франция изразява сериозната си загриженост относно съобщенията, че е имало няколко израелски въздушни удара срещу училища, приютяващи разселени хора в Газа, включително училище на Агенцията на ООН за подпомагане и работа (UNRWA) и училище, свързано с Латинския патриарх в Йерусалим", френското външно министерство казах.

"Неприемливо е училища, които са предназначени да приютяват цивилни, които са били принудени да напуснат домовете си поради боевете, да бъдат атакувани", се добавя в изявление.

Израелската армия заяви, че преглежда докладите, че цивилни са пострадали. Той каза, че инцидентът е станал, когато е ударен с "прецизни боеприпаси" боец на "Хамас", който е участвал в нападението на 7 октомври срещу Израел, което предизвика войната в Газа.

Израел засилва офанзивата си в Северна и Централна Газа

Израел засилва офанзивата си в Северна и Централна Газа

На-малко 29 души са загинали след израелски удар по палатков лагер