Повечето френски избиратели вече не са доволни от представянето на президента Еманюел Макрон. Това показва ново социологическо допитване, което бележи драматичен обрат за френския държавен глава, който само преди около 4 месеца спечели категорична победа по време на президентските избори, съобщава "Ройтерс".

Сондажът, проведен от Ifop за в. "Журнал дьо диманш", показва, че рейтингът на неодобрение на Макрон е вече на нива от 57 на сто, което е 14 процентни пункта по-зле от предишното социологическо проучване през юли.

40 процента са изразили задоволство от работата и действията на центристкия политик, което е също 14 на сто спад от юли насам.

Макрон претърпя редица неуспехи след избирането си, включително тежки дебати в парламента относно предложената от него реформа на пазара на труда, конфликт с военните заради съкращения на разходите, както и заради орязването на разходите за жилищно подпомагане.

Допитването показва, че спадът в популярността на Макрон от май насам е по-голям от този на предишния президент Франсоа Оланд през същия период на неговия мандат.

Социолозите също така отчитат спад в популярността на премиера Едуар Филип, който е назначение на Макрон.