Атомните индустриалци във Франция трябва да наемат 10 000 до 15 000 души годишно до 2030 г., за да изпълнят плана за възстановяване, обявен от правителството през февруари 2022 г.

Въпреки стачката и окупациите на обекта Университетът по ядрени професии организира първото издание на Седмицата на ядрените работни места, пише le monde.

Посещения, препоръки от служители, работа с компании: около двеста събития са планирани в цяла Франция. Този сектор има голяма нужда от набиране на персонал.

Франция пуска всичките си АЕЦ и ядрени реактори до зимата

Франция пуска всичките си АЕЦ и ядрени реактори до зимата

Стратегическите запаси от газ във Франция са пълни на 92%

Франция обяви планове за изграждане на поне 6 нови атомни централи. Има спад на студенти, като от 27 студенти по ядрено инженерство през първата година на следване, през втората те вече са 25, а през третата -11. Сега властта примамва към развитие на атомната енергетика с мотива, че тя опазва околната среда и допринася за борбата с глобалното затопляне.

Позициите, които трябва да бъдат заети, обещават да бъдат многобройни, между кадри, нужни за основния ремонт на 56-те съществуващи реактора и перспективата за строителни площадки, обявени от правителството. Това е необходимост да се наемат между 10 000 и 15 000 души всяка година до края на 2030 година.

Макрон обещава 15 нови ядрени реaктора и въглеродна неутралност до 2050 г

Макрон обещава 15 нови ядрени реaктора и въглеродна неутралност до 2050 г

Франция има късмет, "можем да разчитаме на силна ядрена индустрия, богата на ноу-хау и със стотици хиляди работни места"