Японският премиер Фумио Кишида направи публичен натиск за привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшна реформа на капиталовите пазари и насърчаване на управлението на активи, предаде Ройтерс.

За първи път от десетилетия четвъртата по големина икономика в света се разглежда като на все по-привлекателен пазар за глобалните инвеститори. Япония излиза от години на дефлация и нейните усилия за подобряване на корпоративните печалби и управление дават плодове.

Като се има предвид намаляващото население на страната, правителството иска да се възползва от вълната от интерес и да се превърне в глобален център за индустрията за управление на активи.

Тази администрация се ангажира да продължи финансовата реформа и реформата на капиталовия пазар. Превръщаме насърчаването на управлението на активи в един от нашите ключови стълбове, изтъкна Кишида.

Привличането на мениджъри на активи се смята за решаващо за прехвърлянето на приблизително 13 трилиона долара финансови активи на домакинствата в страната, голяма част от които са заседнали в брой и лежат неактивни в банкови сметки, в по-продуктивни инвестиции.

Като част от това правителството планира да създаде специални бизнес зони за фирми за управление на активи, за да ги улесни да установят в Япония и да извършват бизнес на английски език.

Досега Токио, Осака, Фукуока и Сапоро са подали предложения за зоните.

Шиндо: Япония ще продължи умереното си възстановяване

Шиндо: Япония ще продължи умереното си възстановяване

Добри новини от Токио