Израелските отбранителни сили постигат значителни резултати по време на наземната операция в ивицата Газа. Това каза в сряда израелският министър на отбраната Йоав Галант, цитиран от The Times of Israel.

"Наблюдават се значителни постижения на бойното поле - унищожаването на терористи на всички нива, от бойци до влиятелни полеви командири", каза той.

По повод смъртта на 15 израелски войници по време на наземната операция, Галант призна: "И от наша страна има цена, която трябва да платим, както във всяка битка".

Израелската армия е "пред портите на Газа"

Израелската армия е "пред портите на Газа"

Бригаден генерал Коен: Унищожихме голяма част от способностите на Хамас

Припомняме, че бригаден генерал Ицик Коен заяви в сряда, че войските на Израелските отбранителни сили са "пред портите на град Газа".

"Унищожихме голяма част от способностите на Хамас", каза офицерът, като добави, че атаките срещу стратегически съоръжения и тунели продължават.

Позовавайки се на своята дивизия, той каза, че тя е "получила важна задача, да отиде и решително да довърши Хамас".

"Аарец съобщи още, че армията, заедно с разузнавателната служба "Шабак", са убили командира на противотанковите сили на "Хамас" в Ивицата Газа Мохамед Асар, който беше убит при удар на изтребител.

Израел нанася удари по цели на "Хизбула" в Ливан

Израел нанася удари по цели на "Хизбула" в Ливан

Размяна на ракетни удари от двете страни на границата

По-рано в сряда противотанкова ракета е била изстреляна от Ливан срещу Израел. Според израелските военни, те са отговорили с огън по района, откъдето е изстреляна ракетата.

Израелската армия също каза, че е ударила терористична клетка в Южен Ливан, която се е опитвала да започне атака с управляеми противотанкови ракети.

Израелските отбранителни сили съобщиха, че няколко минометни снаряда са били изстреляни наскоро от Ливан към Израел. Според армията, снарядите са паднали на открито и няма данни за жертви. В отговор военните са стреляли по терористичната клетка, извършила изстрелването.