Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в Белград. "Великият брат" Владимир Путин пристигна пише на поздравителните плакати, инсталирани в сръбската столица, съобщава "Газета.ру".

Самолетът на руския президент, който пристигна в Сърбия, бе придружен от изтребители МиГ-29 във въздушното пространство на републиката, съобщи сръбската президентска администрация.

"Става дума за самолетите, които преди това бяха доставени от Русия на Сърбия в рамките на военно-техническото сътрудничество". Преди руският Ил-96 да се приземи на летище "Никола Тесла" в Белград, три сръбски МиГ-29 прелетяха над пистата.

"Сърбия и Русия са искрени приятели и искам да ви благодаря за факта, че инвестирате сили и усилия в развитието на нашите отношения", коментира Вучич.

Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия

Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия

ЕС да даде зелена светлина

Той обясни за развитието на сътрудничеството, за растежа на търговията между страните и за подписване на договори. Вучич се надява на по-нататъшно сътрудничество в областта на енергетиката и всички споразумения в областта на инфраструктурата и енергетиката не само се развиват, но вървят с големи крачки напред.

Вучич припомня, че преди шест години, когато се среща с Путин в Сочи, те обсъждат как да върнат всички дългове на Сърбия. Днес всички дългове са изплатени, а Сърбия може да бъде надежден партньор. Сръбският президент уверява, че на Белград може да се разчита, въпреки че Сърбия малка страна.

Путин коментира хората по улиците и колко се радват на това събитие, обяснява и нарастващият стокооборот, развитието на сътрудничеството в много области и като цяло отбелязва положителните нагласу между страните. "Много се радвам, че имам възможност да посетя приятелска, братска Сърбия. Уважаеми г-н президент, направихте много за развитието на руско-сръбските отношения", добави Путин.

Путин обвинява Запада в дестабилизиращо господство над Балканите

Путин обвинява Запада в дестабилизиращо господство над Балканите

Осъжда "разрушителната" политика на НАТО в исторически нестабилния полуостров