Генерал-майор Константин Огиенко е задържан е под стража и обвинен за получаване на подкуп в особено големи размери, съобщи руската служба на Би Би Си. Преди да бъде арестуван през юли тази година, той командва противовъздушна отбрана със специално предназначение, покриваща небето на Москва.

Както се посочва в решението на военния съд за удължаване на ареста, Огиенко е сключил споразумение с командира на 4-та дивизия за противовъздушна отбрана генерал-майор Дмитрий Беляцки, за да получи 30 милиона рубли като подкуп за отчуждаване на земя парцел, принадлежащ на Министерството на отбраната близо до град Долгопрудни близо до Москва.

Според материалите по делото те са успели да получат само първата част от подкупа в размер на 500 хиляди рубли.

Според ТАСС разследването първо се обърнало към генерал Бяляцки, който признал вината си, сключил сделка със следствието и свидетелствал срещу своя командир.

Генерал Огиенко не се призна за виновен и отказа да даде показания.

След образуване на наказателно дело през юли тази година той беше отстранен от поста си и арестуван. Сега срокът на задържането на генерала в ареста е удължен до 27 ноември. Той е изправен пред 15 години затвор.

Обвиниха бивш офицер от германското разузнаване в шпионаж за Русия

Обвиниха бивш офицер от германското разузнаване в шпионаж за Русия

Той е обвинен в търговия с държавни тайни с руснаци и споделяне на разузнавателна информация