Правителството и премиерът са преценили, че има нужда от специален щаб заради атаките срещу ядрените централи по време на войната в Украйна. Има две сражения срещу ядрени централи досега, а когато се водят сражения около централи, винаги може да има заблудил се снаряд, за щастие няма повишения в нивата на радиация. Това коментира пред бТВ бившият военен министър Георги Панайотов. Светът осъжда агресията на Русия в Украйна, това е факт, категоричен е той. На въпроса защо "има субекти, които не приемат трактовката "война" - той даде за пример приетите изявления на страните по света, организациите за подкрепа на Украйна, но не коментира отстраняването на министъра на отбраната на Стефан Янев.

Зеленски към окупаторите: Чака ви денят на Страшния съд

Зеленски към окупаторите: Чака ви денят на Страшния съд

Емоционално обръщение на украинския президент

Половин милион деца са преместени от домовете им и са навсякъде, има разрушени водопроводи, канализационни системи, ударени болници, училища, изброи бившият служебен министър. Той се притеснява, че руската армия пълзи към тотална война, в която се ликвидират и цивилни, и цивилна инфраструктура. Това не е редно за 2022 година, категоричен бе Панайотов.

Путин спира армията при изпълнение на "добре известните руски искания"

Путин спира армията при изпълнение на "добре известните руски искания"

В телефонен разговор с Ердоган

Според него има три варианта за развитие на войната - първият и най-вероятният - руският президент Владимир Путин да продължи с агресия, да завладява части от Украйна и да инсталира правителство в Киев, по-малко вероятно, и втори вариант, е да седне на мястото на преговорите, за да търси дипломатическо развитие на конфликта, третият вариант - да ескалира до крайна степен войната, но това също е най-малко вероятният вариант, посочи Панайотов. Категоричен е, че НАТО няма да наложи забрана на полетите над украинското небе. За да се случи това, силите на Алианса трябва да свалят въздухоплавателни средства, които летят над Украйна, включително и руски, което е намеса в конфликта, а НАТО спазва международното право, за разлика от Русия, смята той.

В заключение, Панайотов коментира изявлението на Володимир Зеленски, че се очаква атака над Киев и посочи, че именно за това трябва да се следи внимателно.