Германия подкрепя санкции срещу венецуелския президент Николас Мадуро и неговите най-близки помощници заради насилието срещу протестиращите опозиционери. Това обявиха от германското външно министерство, цитирани от "Ройтерс".

"Ние подкрепяме санкции, насочени специално срещу Мадуро и най-приближените му хора, а това не прави живота на венецуелските граждани по-лош", изтъкна говорителката Мария Адебар по време на редовна правителствена пресконференция.

ЕС се обяви против военна интервенция във Венецуела

ЕС се обяви против военна интервенция във Венецуела

Трябва да се въздържаме от военна интервенция

Припомняме, че загиналите при сблъсъците на границата между Венецуела и Колумбия вече са четирима, още около 100 души са били ранени.

До размириците се стигна заради отказа на правителството да допусне до гладуващото население на страната хуманитарната помощ, доставена основно от САЩ в Колумбия край границата с Венецуела.

По-рано беше съобщено, че камиони с хуманитарна помощ са били запалени по заповед на Николас Мадуро. Той нареди на армията да се разположи на границата и да не допуска пратките с помощи в страната.

ЕС зове Венецуела да приеме хуманитарната помощ

ЕС зове Венецуела да приеме хуманитарната помощ

Настоява за възстановяване на демокрацията чрез честни президентски избори

"Режимът на узурпатора прибягва до най-подли действия и се опитва да изгори камион с хуманитарна помощ..." - написа в "Туитър" самопровъзгласилия се за президент Хуан Гуайдо. По думите му, храбрите доброволци са положили усилия да защитят хранителните продукти и лекарствата от унищожение.

Най-малко четирима убити и стотици ранени във Венецуела

Най-малко четирима убити и стотици ранени във Венецуела

Гуайдо ще се срещне с Пенс