Германският институт за инфекциозни болести "Роберт Кох" препоръча незабавно да се наложат "максимални ограничения на контактите", за да се пребори Германия с надигащата се вълна от зарази с новия вариант Омикрон на коронавируса. Това предаде Ройтерс.

Органът препоръча също така да се ограничат пътуванията само до най-необходимите, да се ускори кампанията за ваксиниране и да се осигурят достатъчно безплатни тестове за коронавирус.

От "Роберт Кох" предупредиха, че развитието на пандемията ще зависи от поведението на хората по време на празниците, както и от това колко силно ще циркулира грипът през този сезон.

Във вторник Германия регистрира 23 428 новозаразени с Covid-19 и 462 смъртни случая. Седемдневният коефициент на заболеваемост - броят на хората на 100 000 души, които са се заразили през последната седмица - е спаднал до 306,4 от 316 през предходния ден, продължавайки тенденцията от последните три седмици.

Здравните експерти обаче многократно предупредиха, че това не означава облекчаване на ситуацията, тъй като дневните стойности на смъртните случаи и хоспитализациите все още са високи.

Имунизираха деца в Германия по погрешка с неодобрена COVID ваксина

Имунизираха деца в Германия по погрешка с неодобрена COVID ваксина

На малчуганите е бил поставен препаратът на Moderna