Руското министерство на отбраната съобщи за отблъскване на атака от 38 украински дрона.

Руското министерство на отбраната в сутрешния си доклад твърди, че във вторник вечерта са били "унищожени и прехванати" 38 дрона - 21 над Ростовска област, седем над Курска област, пет над Астраханска област, три над Белгородска област и два над Воронежска област. В съобщението на руското министерство на отбраната не се съобщава за атака към Волгоградска област, където обаче гори силен пожар в нефетената база в глад Калач на Дон.

Пожар гори и в подстанция на електроенергийната инфраструктура в град Фролово, отново във Волгоградска област. Губернаторът Андрей Бочаров потвърждава за атаките по тези обекти, а пораженията са нанесени, по думите му, от падането на отломки от безпилотни летателни апарати.

Волгограска област изобщо не попада в сводката на Министерство на отбраната.

Местни канали в Белгород публикуваха снимки със засегнати обекти в центъра на града. Губернаторът Вячеслав Гладков съобщи, че над самия град и над Белгородския район са били сбите няколко въздушни цели - дронове. Загинал е един човек, а двама са ранени.

Губернаторът на Астраханска област Игор Бабушкин съобщи тази сутрин за масиран опит да се атакуват обекти в северната част. Атаката е извършена отново с дронове, но е била успешно отблъсната.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев също съобщи за масирана атака - цели са били няколко десетки обекта в различни райони на областта. Атаката е извършена около 2 часа тази нощ. В родионово-Несветайския район пожари са избухнали в два трансформатора на подстанции, а в Ростов на Дон отломки от дрон са предизвикали пожар в паркова част.

Александър Гусев, губернатор на Воронежка област, не дава информация за поражения, само заявява, че са унищожени няколко дрона от самолетен тип. Александър Смирнов, врид. Губертанор на Курска област, съобщи за четири свалени дрона.

Летищата във Волгоград и Астрахан прекъснаха работата си тази нощ.

Украинските военни до този момент не са коментирали тази информация.

Руски области под атаки с дронове срещу вторник

Руски области под атаки с дронове срещу вторник

Дронове са били свалени, но заплахата от нови удари остава