Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров пише в Telegram канала си, че руска военна база се е запалила в 4:00 ч. тази сутрин. Базата се намира край Радивоновския парк на река Молочни.

Все още няма независимо потвърждение на тази информация.

Руската армия е ударила тази нощ и село край Запорожие, предаде Укринформ. Задействана е въздушна тревога за нападение, жителите са чули мощна експлозия. Разрушенията и евентуалните жертви се уточняват.

През нощта е имало и обстрел по района на Никопол. Руските военни са използвали многоцелеви ракетни установки "Град" и тежка артилерия, заяви Валентин Резниченко, ръководител на военната администрация на Днепропетровска област.

Според него в района са били изстреляни над 90 снаряда.

По предварителна информация няма пострадали, но са разрушени сгради от цивилна инфраструктура - къщи, автомобили, един колеж, както и магазин. Засегнати се газопроводи и електропроводи. В едно от селата комуникацията е изчезнала. Размерът на щетите се уточнява.

Кремъл: Херсонска област е под руски контрол

Кремъл: Херсонска област е под руски контрол

Сражения в ключов украински регион

Руските войски са нанесли два удара с ракети С-300 по Индустриалния район на Харков. "Укринформ" се позовава на началника на Харковската военна администрация Олег Синегубов. Ударът е нанесен около 2 часа през нощта.

Ударите предизвикват пожар и в едно от предприятията.

ISW: Изюм показа, че Буча не е аномалия

ISW: Изюм показа, че Буча не е аномалия

Украйна продължава с офанзивата си в Херсон