Три резервоара в депо за съхранение на петрол в руската Курска област са се запалили в резултат на атака с дрон, изстрелян от Украйна, каза в неделя изпълняващият длъжността областен губернатор Алексей Смирнов, цитиран от Ройтерс.

При атаката няма пострадали, а пожарът в един от резервоарите е потушен бързо. Въпреки това 82 пожарникари и 32 единици техника са участвали в опитите за потушаване на пожарите в другите два резервоара, каза Смирнов в приложението за съобщения Telegram.

Министерството на отбраната на Русия съобщи в Telegram, че неговите системи за противовъздушна отбрана са унищожили два дрона над Курска област.

Смирнов каза, че дроновете са повредили и няколко жилищни сгради в региона, ранявайки един човек.

Позовавайки се на разузнавателна информация, Генералният щаб на Украйна заяви, че "системите за противовъздушна отбрана са действали в района на петролното депо", след което е имало "мощни експлозии и пожар, който вероятно е обхванал резервоари с петролни продукти".

Украинските военни твърдят, че нефтеното депо Полевая се състои от 11 резервоара с общ обем 7000 кубически метра и се "използва, наред с други неща, за задоволяване на нуждите на руските въоръжени сили".

Курска област свали най-малко 7 украински дрона

Курска област свали най-малко 7 украински дрона

В съботния обстрел