В Белгород и някои райони на Белгородска област има прекъсвания в електрозахранването, съобщи "Белгороденерго". Енергоснабдителното предприятие обясни случващото се с "външно влияние върху енергийния обект", съобщава РБК.

В Белгород светофарите не работят, има проблеми с интернет, съобщава кореспондент на РИА Новости, цитиран от руската служба на Би Би Си.

Възможно е да има и проблеми с водоснабдяването. "Водоканал" започна да използва генератори за доставка и изпускане на вода, отбелязва РБК.

"Въпреки трудната ситуация, имаме всички ресурси, за да я коригираме", каза ръководителят на Белгородска област Вячеслав Гладков.

Губернаторът не уточни защо се е стигнало до тази ситуация с енергоснабдяването. Според изявление на руското министерство на отбраната в нощта на 1 юли девет дрона са били "унищожени и потиснати" над Белгородска област.

При ракетна заплаха ще се използват мобилни високоговорители за предупреждение, каза Гладков.

Губернаторът на Курска област Алексей Смирнов съобщи, че в неговия регион също може да има проблеми с електричеството.

"Поради технологични нарушения на електропреносните линии в съседните региони може да възникне недостиг на електроенергия в района на Курск", написа Смирнов в Telegram. "Енергетиците продължават да работят за отстраняване на аварията."

Властите на Воронежска област съобщават, че в няколко района електрозахранването е ограничено поради претоварване, като причините отново не се уточняват.

Русия твърди, че е превзела четири села в Украйна
Обновена

Русия твърди, че е превзела четири села в Украйна

Украйна не потвърждава загубата на населените места