Руското министерство на отбраната съобщи, че руските сили са превзели селата Спорное и Новоолександровка в източната част на Донецка област в Украйна. В кратко изявление в приложението за съобщения Telegram, министерството заяви, че силите им също така са подобрили своите позиции по фронтовата линия около селата, предава Ройтерс.

Спорное се намира в източната част на Донецка област, близо до границата с Луганска област на Украйна. Селото Новоолексадровка се намира на около 130 км западно от Спорное.

Украинският Генерален щаб в своята дневна сводка за ситуацията на бойното поле съобщи, че се водят "тежки боеве" в района около селата, но не спомена за загуби.

По-късно руското министерство на отбраната съобщи за превземането на още две села - Степовая Новоселовка в Харковска област и Новопокровское в Донецка област.

Донецка област е една от четирите области в Източна и Южна Украйна, които Русия заяви, че е анексирала в края на 2022 г., ход, който бе осъден като незаконен от повечето страни в Общото събрание на ООН. Русия не контролира напълно нито една от четирите области.

555 деца са станали жертви на войната в Украйна

555 деца са станали жертви на войната в Украйна

Над 1420 са ранени при руските удари