Камионът, който се взриви на Кримския мост, не е преминавал митническата граница на Грузия, каза пред репортери в сряда Георги Какауридзе, заместник-министър на финансите на републиката, цитиран от ТАСС.

"Нито камион, нито вагон, пълен с тротил или друг експлозив, не е преминавал митническата граница на Грузия", каза Какауридзе, отговаряйки на съответен въпрос. Според него властите в страната ще започнат разследване и ще "идентифицират отговорните лица", ако "някой може да докаже с основание, че камионът е преминал границата на Грузия".

Припомняме, че на 9 октомври ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи, че е установен маршрутът на взривения камион. Според него камионът е напуснал България за Грузия и по-нататък за Армения, Северна Осетия и Краснодарския край на Русия, преди да се насочи към Крим.

По-рано днес ФСБ съобщи, че е задържала петима руснаци и трима граждани на Украйна и Армения за експлозията. Руската служба за сигурност представи подробно описнаие на маршрута на товара и отново замеси България в него.

Във връзка със съобщението на ФСБ служители на ГДБОП и Агенция "Митници" иззеха документи и видеозаписи от Свободна зона - Русе в издирване на произхода на товара на взривилия се на Керченския мост камион, съобщава БНР.

Донев отсече: България няма нищо общо с удара по Кримския мост

Донев отсече: България няма нищо общо с удара по Кримския мост

Темата създава рискове за националната сигурност на България