Хуан Гуайдо отива в Бразилия за среща с бразилския президент Жаир Болсонару и други държавни служители, съобщава "Ройтерс".

Посещението му в Бразилия е съобщено от вестник "Ел Национал", който пише, че Гуайдо ще посети няколко латиноамерикански държави, за да обсъди кризата в неговата страна. Бразилия и много други страни са го признали за временен президент на Венецуела, засилвайки натиска върху президента Николас Мадуро.

Гуайдо, който има забрана да напуска страната от Върховния съд на Венецуела, пристигна на 22 февруари в колумбийския граничен град Кукута, където се намира разпределителният център за хуманитарна помощ за хората в Боливарската република.

В понеделник, след като присъства на среща на групата Лима в Богота, той обяви, че ще се върне във Венецуела тази седмица.

П0-рано, Мадуро обяви в интервю за американската ABC News, че САЩ се опитват да "фабрикуват криза" в южноамериканската страна в опит да "оправдаят" военна намеса.

Гуайдо може да бъде арестуван, ако се върне в страната от посещението си в Колумбия, намекна също така Мадуро.

САЩ разполагат войници и специални части в Пуерто Рико и Колумбия, подготвя военна интервенция за сваляне на президента, предупреди секретарят на Съвета за сигурност на Русия.

В понеделник САЩ наложиха нови санкции на Венецуела, целта е да се замразят активи на президента Мадуро и приближени до него и така ще се окаже допълнителен натиск върху властта в Каракас.

Опитали да внесат части от оръжия в камиони с хуманитарна помощ за Венецуела

Опитали да внесат части от оръжия в камиони с хуманитарна помощ за Венецуела

Информацията обяви външният министър на страната Хорхе Ареаса