Село Теребрено в Краснояружки район е подложено на обстрел от украинската страна на границата, пише руската служба на "Би Би Си", цитирайки съобщение публикувано от губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков в Телеграм.

Селото се намира на няколко километра от границата с Украйна.

"По предварителна информация на границата на селото се води престрелка с противника.Всички  отговорни служби държат ситуацията под контрол", написа губернаторът.

Той добави, че заради боевете има повредени електропроводи в няколко села.

Припомняме, че последната диверсия в Белгородска област бе извършена през юни. Тогава базираният в Украйна Руски доброволчески корпус (РДК) и легионът "Свобода на Русия" (признат за терористична организация в Русия и забранен) заявиха, че техни бойци са нахлули в Белгородска област на 4 юни и са взели руски военнопленници.

Диверсантите заявили, че са предложили на губернатора на Белгородска област да вземе пленниците по време на лична среща в Новая Таволжанка. Както се казва във видеозаписа на РДК, Вячеслав Гладков не се е появил на срещата.

Тогава Легионът "Свобода на Русия" публикува видео в "Телеграм", което показва, вероятно, около 10 пленници и още двама в болнични легла. В съобщението на легион "Свобода на Русия" в "Телеграм" се посочва, че военнопленниците ще бъдат предадени на украинските власти.

Руските власти не съобщиха тогава за загинали военнослужещи. 

Русия свалила поредни украински дронове над Белгородска област

Русия свалила поредни украински дронове над Белгородска област

Няма данни за пострадали