Самолет на "Юнайтед еърлайнс" изпусна гума на основния колесник при излитане - почти повторение на подобен инцидент през март, който помогна за задействането на федерален преглед на безопасността на превозвача, предава "Ройтерс".

Специализираният блог Aviation Herald съобщи, че гумата е паднала върху автомобил на служител на летището в Лос Анджелис, но никой не е пострадал.

Федералната авиационна администрация съобщи, че инцидента се разследва.

Колелото е намерено в Лос Анджелис, съобщи Юнайтед, без да дава подробности. Няма съобщения за наранявания сред хората на земята или 174-те пътници и екипаж в самолета, се казва в съобщението. 

Акциите на United паднаха с 0,4% в понеделник

През март, самолет на Юнайтед загуби колелото малко след излитане от Сан Франциско на полет до Осака, Япония. Боинг 777-200 с 249 души на борда се отклони към международното летище в Лос Анджелис, където кацна безопасно. 

Миналия месец самолет на United се завърна на летище в Кънектикът, след като загуби част от лайнер от капака на двигателя. А в неделя самолет на United, пътуващ за Гуам, се върна на международното летище на Нагоя в Япония, след като откри неизправност в системата, съобщи Kyodo News. Сред 44-те пътници и шестима членове на екипажа няма пострадали.

Юнайтед заяви, че също разследва последния инцидент.

30 души пострадаха при силна турбуленция на полет от Мадрид до Монтевидео

30 души пострадаха при силна турбуленция на полет от Мадрид до Монтевидео

Самолетът е кацнал аварийно в Бразилия