Канцеларията на върховния вожд на Иран публикува фотомонтаж с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който играе голф под сянката на военен самолет, заедно с обещанието да отмъсти за смъртоносната атака с дрон през 2020 г.

Публикацията в профила на аятолах Али Хаменей в "Туитър" предупреди, че няма избягване от разплатата за американския удар край летището в Багдад, който уби влиятелния ирански генерал Касем Солеймани и негов иракски помощник.

"Отмъщението е неизбежно. Убиецът на Солеймани и човекът, който издаде заповедите, трябва да се изправят пред отмъщение", се изтъква в публикацията.

"Отмъщението може да се случи във всеки момент", се предупреждава още.

Снимка 515089

Източник: Туитър

Тръмп напусна Белия дом в сряда и отлетя направо до голф клуба си Мар-а-Лаго в щата Флорида, без да присъства на инаугурацията на своя наследник на президентския пост Джо Байдън.

Иранските власти многократно обещаваха, че Солеймани ще бъде отмъстен.

По-рано този месец, на първата годишнина от убийството му, шефът на съдебната система Ебрахим Раиси предупреди, че дори Тръмп не е "имунизиран от правосъдие" и че убийците на Солеймани "няма да бъдат в безопасност никъде по света".

Иран се присмя на Нетаняху, че лиже обувките на новия президент на САЩ

Иран се присмя на Нетаняху, че лиже обувките на новия президент на САЩ

Според него показваното от израелския премиер подлизурство е достойно за осмиване