Предизборният щаб на Хилари Клинтън и Националният комитет на Демократическата партия съвместно са финансирали създаването на скандалното "Досие Тръмп", което доведе до разследването на ФБР за това дали предизборният щаб на тогавашния кандидат-президент Доналд Тръмп е колаборирал тайно с Русия и Кремъл.

Това съобщава американското издание "Вашингтон поуст", позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Уточнява се, че Марк Елиас, адвокат, представляващ щаба на Клинтън и Националния комитет на Демократическата партия, е ангажирал базираната във Вашингтон фирма Fusion GPS да проведе разследването.

След това Fusion GPS е наела автора на досието Кристофър Стийл, който е бивш служител от британските специални служби. Досието на Стийл е компилация от доклади, които той е подготвил за Fusion GPS, според които Москва активно е подпомагала предизборната кампания на Тръмп за президент.

Хората, замесени в казуса, са заявили, че няма да разкрият сумите, платени на Fusion GPS, но са изтъкнали, че предизборният щаб на Хилари Клинтън и Националния комитет на Демократическата партия са си споделили разходите.

„Досието Тръмп” влезе в разследването на Мълър за руската намеса

„Досието Тръмп” влезе в разследването на Мълър за руската намеса

Бившият служител на британското разузнаване МИ-6 Кристъфър Стийл разкрива...