Сенатор Хилари Клинтън представи себе си като „горд поддръжник на Барак Обама" по време на Конгреса на Демократите и призова партията си да застане зад предишния й съперник.

„Все едно дали сте да гласували за мен или за Барак, сега е време да се обединим като единна партия с една цел. Ние сме от един отбор и никой от нас няма да остане настрана. Това е битка за бъдещето. И ние трябва да победим заедно", каза Хилари.

Преди речта на Хилари имаше много спекулации по неин адрес за това какво точно ще каже и дали ще направи достатъчно силен призив за обединение.

„Няма начин. Няма как. Никакъв Маккейн. Барак Обама е моят кандидат. И той трябва да бъде нашия президент", категорична беше Клинтън.

Речта й, която беше последната за вечерта, беше последвана от редица изказвания на други демократи, които използваха времето си на подиума, за да атакуват президента Буш и кандидата на републиканците Маккейн.

Клинтън благодари на всички, които са подкрепили историческата й кампания като жена - кандидат за президент, и се обърна към тези, които не се доверяват на Обама с думите, че те не бива да подкрепят нея, а нейната кауза. Тази кауза, по думите й, е каузата, за която се борят Обама и останалите от Демократическата партия.