Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула заяви във вторник, че е предприела атака с дрон срещу израелски военни бази северно от град Акр, предава "Ройтерс".

Израелската армия заяви, че няма информация нейните съоръжения да са били ударени от Хизбула, но каза по-рано във вторник, че е прихванала две "въздушни цели" край северното крайбрежие на Израел.

Хизбула заяви, че е действала като отмъщение за по-ранна израелска атака, при която беше убит един от нейните бойци. Групата публикува нещо, което изглеждаше като сателитна снимка, с местоположението на удара, символизирано от светкавица с червен кръг около нея, разположена по средата между Акре и Нахария на север.

Израелските въздушни удари убиха двама бойци на Хизбула в Южен Ливан, съобщиха военните по-рано във вторник. По-късно Хизбула потвърди смъртта на един от своите бойци, Хюсеин Азкул, но не предостави повече подробности.

Отделен израелски удар през нощта от понеделник срещу вторник уби боец ​​от елитната част на Хизбула, Силите на Радван, съобщиха военните, въпреки че Хизбула не е потвърдила смъртта му.

От октомври израелските удари са убили около 270 бойци на Хизбула, както и около 50 цивилни. Обстрелът е разселил десетки хиляди от всяка страна.

Израел бомбардира Северна Газа

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици