Хизбула опроверга информацията за пленяването на нейни бойци от страна на Израел.

Припомняме, че по-рано днес от израелското военно командване обявиха, че при спец-акция на около 20 командоси, свалени с хеликоптер в региона на Баалбек, са били пленени няколко членове на Хизбула.

От групировката обаче твърдят, че тримата арестувани от израелските войници са цивилни, които нямат нищо общо със съпротивата в Ливан.

Освен това при спец-акцията в Баалбек бойците на Хизбула успели да обградят хеликоптера.  

Източникът уточнил, че преди време отново в южен Ливан, но този път до Марун ар Рас израелската армия обявила, че е пленила двама бойци на Хизбула, за които по-късно се разбрало, че са невинни граждани, неучастващи във военните действия.
По-късно те били пуснати, припомнят от Новости.

Израелскитe спецчасти бяха изпратени в Баалбек в Североизточен Ливан със задачата да атакуват бойци на Хизбула в болница в града, уточни Асошиейтед прес. Това е най-вътрешната точка в Ливан, атакувана от Израел по суша, коментира агенцията.

Междувременно израелската авиация атакува военна база на ливанската армия в южната част на страната, при което според ливански източници са били убити трима войници.

Повече от 80 ракети изстреля Хизбула по северни израелски градове днес, пострадали са най-малко седем души.

С ескалацията на конфликта вчера Израел е изпратил близо 10 000 войници на ливанска територия по границата, съобщиха военни представители.
В същото време хиляди войници са разположени от израелската страна на границата, готови да се включат в сухопътната операция.