Движението "Хизбула" съобщи, че във вторник е атакувало военноморската база Атлит в Израел, където се намира щабът на "Шайетет 13" - специалните части на военноморските сили, съобщи телевизия "Ал Джазира".

"Хизбула" отбелязва, че е използвала рояк безпилотни самолети камикадзе. Ударът е бил нанесен по местоположението на израелски офицери и войници, а от движението увериха, че са поразили целите.

Телевизионният канал припомня, че базата се намира южно от Хайфа. "Хизбула" атакува този район на Израел миналия уикенд.

По-късно Израелските сили за отбрана (IDF) съобщиха, че врагът е изстрелял три безпилотни самолета по базата. Два от БПЛА са успели да прихванат, но ударът на третия е причинил леки щети и пожар. Военните отбелязаха, че няма жертви и пожарът е потушен.

В същото време говорителят на ЦАХАЛ Даниел Хагари заяви, че ударът на ВВС по Бейрут във вторник е успял да ликвидира не само ракетния командир на "Хизбула" Ибрахим Кубейси, но и поне двама други командири. Хагари обясни, че Кубейси е отговорен за обстрела на Израел през последните дни, включително за изстрелването на 300 ракети във вторник.

Израелски топ генерал предупреди, че "има готовност за още удари" срещу Хизбула

Израелски топ генерал предупреди, че "има готовност за още удари" срещу Хизбула

Днешната "Хизбула" не е "Хизбула" отпреди една седмица

В понеделник ЦАХАЛ започна операция "Северни стрели", при която израелските ВВС нанасят удари по цели на "Хизбула" в Ливан.

Израел ликвидира командир от ракетното звено на Хизбула

Израел ликвидира командир от ракетното звено на Хизбула

Ударът е нанесен в Гобейри - оживен район на Бейрут

По-конкретно ЦАХАЛ атакува домовете на местни жители, където според армията може да се съхраняват оръжия на групировката. Преди атаката Израел изпраща съобщения до ливанците, в които ги призовава да напуснат домовете си.