Синагога беше подпалена в Тунис в нощта срещу вторник, а банди нападнаха няколко училища в столицата по-късно през деня, предаде „Ройтерс". Войници са били разположени в близост до учебните заведения, за да успокоят хората.

Големите улични протести в Тунис стихнаха след промените във временното правителство, които доведоха до освобождаването на всички близки до бившия президент Бен Али министри. Въпреки това, тунизийците все още стават свидетели на сцени на насилие, за които се смята, че са дело на хора, близки до управлявалия 23 години с желязна ръка бивш вътрешен министър.

Говорителят на еврейската общност в Тунис Перес Трабелси заяви, че на този етап няма конкретна информация кой е подпалил молитвения дом в южния град Габеш. Той осъди нападението, като посочи че двете религии съжителстват мирно в страната от десетилетия. В Тунис има голяма еврейска диаспора, но последното нападение срещу нея датира от 2002г., когато „ал-Кайда" уби 21 души на остров Джерба.

В столицата Тунис въоръжени банди нападнаха няколко училища, докато в тях протичаха учебния занятия. За да предотврати нови подобни нападения, армията разположи БТР-и в близост до школата. В Картаген полицията стреля във въздуха, за да прогони други бандити, атакували две местни училища.

В понеделник младежи с ножове и сопи мародерстваха по улиците на Гасрин. Няколко държавни сгради бяха подпалени. Във вторник в столицата банди опитаха да провалят протест на тунизийски жени, но им беше даден отпор от местните магазинери, които на свой ред излязоха с ножове по улиците.

Според местни жители, бандите са или съставени от недоволни членове на партията на Бен Али, или са получили пари от диктатора, за да сеят разруха в големите градове. Смята се, че някогашният египетски вътрешен министър разполага с голяма мрежа от шпиони и агенти под прикритие. Тя, за разлика от личната му гвардия, не беше унищожена по време на протестите.