Християните са „законни наши цели". Такова смъртоносно послание отправи клонът на Ал-Кайда в Ирак.

Предупреждението на известната под името „Ислямска държава в Ирак" група се случва ден, след като в иракската столица Багдад бяха извършени нови нападения, при които загинаха десетки души. При атаката в Ирак католическа църква беше обсадена от екстремисти.

От клона на Ал-Кайда настояваха да бъдат освободени мюсюлманки, за коитo са държани от коптската църква в Египет. Терористите допълват и че крайният срок за изпълнение на искането им вече е отминал и те могат да пристъпят към атаките.

Всички християнски центрове, организации и институции, техни лидери и последователи са цел на муджахидините, се посочва в съобщението.

Междувременно френският президент Никола Саркози свика извънредно заседание във връзка с терористичните заплахи над страната. По думите му рискът от подобни нападения е повече от сериозен.

Припомняме, преди дни беше излъчено предупреждение от Осама бен Ладен. В него лидерът на Ал-Кайда заплаши страната.

Осама предупреди Париж за възможни атаки в случай, че не оттегли войските си от Афганистан и не прекрати несправедливостите към мюсюлманите, визирайки закона за забрана на бурките на обществени места, действащ във Франция.