Генералният инспектор на Пентагона започва свое собствено разследване за това дали бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп - Майкъл Флин, не е получавал плащания от чуждестранни субекти без одобрение. Това става ясно от писмо, публикувано от конгресмени от Демократическата партия, съобщава "Ройтерс".

Уточнява се, че генералният инспектор на Министерството на отбраната на САЩ разследва дали Флин "не е получил необходимото одобрение преди да получи каквото и да е възнаграждение от чуждестранно правителство", се посочва в писмото до Комисията за контрол и правителствена реформа към Конгреса на САЩ.

По-рано стана ясно, че Флин вероятно е нарушил закона, след като не е разкрил чуждестранни доходи, които е спечелил от Русия и Турция.

Флин нито е получил разрешение, нито напълно е разкрил доходите, които е спечелил след изнасяне на речи в Русия и при лобистки дейности в полза на Турция, когато e подал заявление за възстановяване на разрешението му за достъп до класифицирана информация.

Припомняме, Флин напусна поста на съветник на Доналд Тръмп след разкрития, че е контактувал с руски официални лица след президентските избори в САЩ.

Данъчната декларация на Флин потвърждава доходите му от руски фирми

Данъчната декларация на Флин потвърждава доходите му от руски фирми

Според нова декларация от 31 март...