Полша не трябва да изключва изпращането на войски в Украйна. Това заяви външният министър Радослав Сикорски, но той не уточни каква роля ще играят полските войски, съобщи "Ройтерс".

Страните в НАТО обещаха да доставят на Украйна оръжия толкова дълго, колкото е необходимо за отблъскване на руската инвазия, но изключиха възможността да изпратят войници в страната.

Запитан в интервю Сикорски дали Полша е готова да изпрати войски в Украйна, Сикорски е отговорил така: "Не трябва да го изключваме. Трябва да оставим Путин да гадае за нашите намерения".

Френският президент Еманюел Макрон отвори вратата за изпращане на войски в Украйна на конференция в Париж на 26 февруари, като предположи, че една област, в която западните войски биха могли да помогнат, е обучението на украинци.

Самият Сикорски по-рано каза, че присъствието на войски на НАТО в Украйна "не е немислимо".

Припомняме, че на 27 май главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски съобщи в своя Telegram канал, че е подписал документи, позволяващи присъствието на френски военни инструктори в украинските учебни центрове. Френското министерство на отбраната нито потвърди, нито отрече тази информацията, като заяви само, че страните продължават да работят по този въпрос.

Франция не коментира думите на Олександър Сирски за военните инструктори

Франция не коментира думите на Олександър Сирски за военните инструктори

Подкрепа срещу руската агресия