Авторитетният американски вестник "Вашингтон поуст" стана поредното издание в САЩ, категорично подкрепило Хилари Клинтън в надпреварата за Белия дом, подчертавайки, че клонят към нея колкото заради нейната компетентност, толкова и заради тревожния призрак на Доналд Тръмп, надвиснал над президентската институция, отбелязва "Франс прес".

"Хилари Клинтън има потенциал да бъде отличен президент на САЩ и ние я подкрепяме без никакво колебание", пише редакцията на "Вашингтон поуст", добавяйки, че "не, ние не даваме тази подкрепа, просто защото основният съперник на Клинтън е отвратителен".

„Ню Йорк таймс” застана зад Хилари Клинтън

„Ню Йорк таймс” застана зад Хилари Клинтън

В същото време не се подминават

Клинтън, кандидат на Демократическата партия, "е упорита, издръжлива, целенасочена и интелигентна", пише вестникът, като същевременно признава много нейни политически и лични грешни стъпки в миналото - провали, които според тях са неутрализирани от силните ѝ страни.

"Тя има управленски опит. Тя не позволява чувствата ѝ да стоят на пътя на работата. Тя е добре позиционирана, за да свърши нещо", отбелязва редакцията на изданието.

"Ние разбираме, че мнозина американци нямат доверие и изпитват неприязън към Клинтън. Негативните чувства отразяват отчасти тежката партизанщина в националната политика днес; отчасти се дължат на нечестните атаки, на които тя е била подложена в продължение на десетилетия; а отчасти на нейните истински отрицателни черти, грешки стъпки и слаби страни. Ние не сме слепи за това", отбелязва изданието, но въпреки това дава пълна подкрепа за Клинтън.

Редакционният материал споменава кандидата на републиканците Доналд Тръмп съвсем бегло. Тръмп, меко казано, не е любимец на много от водещите американски вестници и изобщо медии.