Австралийски комик, известен с имитациите си на Ким Чен-ун коментира, че е задържан от властите на Сингапур и е разпитван за неговите политически възгледи, съобщава "Ройтерс".

Хауърд Х, който отказва да предостави истинското си име, коментира, че е държан в продължение на два часа и е разпитван 30 минути, когато пристига рано сутринта днес на летище Чанги в Сингапур.

"Те ме питаха какви са моите политически възгледи и дали съм участвал в протести в други страни. Това е срещата на високо равнище "Тръмп-Ким", дошли сте в много чувствително време", предупреден е да стои настрана от остров Сентоса и "Шангри-ла" две зони, които са част от "срещата на високо равнище", обяснява комикът.

Хауърд Х посещава Сингапур в края на миналия месец, като се появява като Ким Чен-ун на фона на залива на града. Той допълва, че планира подобни изяви за целите на политическата сатира през идните дни, но не планира никакви протести.

Правозащитни групи критикуват законите в Сингапур, според които се ограничават речи свързани с критика, както и мирни събирания. Например, протестите трябва да бъдат предварително одобрени и разрешени само в определена централна част на града, наречена Speakers 'Corner.

Сингапур поддържа позицията, че техните закони и подзаконови нормативни актове са необходими за поддържане на обществения ред и хармония.

Тръмп готов да покани Ким Чен - ун в САЩ

Тръмп готов да покани Ким Чен - ун в САЩ

Разговорът ще се проведе в Белия дом