Процесът на импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в Сената може сериозно да възпрепятства предизборните кампании на сенаторите Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Ейми Клобушар, но няма да повлияе на кампанията на бившия вицепрезидент Джоузеф Байдън. Това посочи в четвъртък интернет порталът Elections Central, който публикува информация за хода на предизборната кампания.

Сенатът ще започне процедура по импийчмънт на 21 януари, а сенаторите Сандърс, Уорън и Клобушар ще бъдат принудени да останат във Вашингтон, докато бившият вицепрезидент Джоузеф Байдън и бившият кмет на Саут Бенд (Индиана) Пийт Бутадж ще са в кампания в Айова.

Тръмп: Импийчмънтът е още една измама на демократите

Тръмп: Импийчмънтът е още една измама на демократите

Пак се започва, още една измама на демократите

Кандидатът, спечелил първичните избори в Айова, получава подкрепата на всички делегати от щата на Демократичния национален конгрес, насрочен за 13-16 юли в Милуоки, Уисконсин.

Там ще бъде обявено името на кандидата за демократите, който ще се изправи срещу Тръмп.

Конгресът има нови доказателства по импийчмънта

Конгресът има нови доказателства по импийчмънта

Бележки и есемеси от Лев Парнас, съдружник на Джулиани…

Според проучване, проведено от университета в Монмут на 9-12 януари, сред 405 членове на Демократическата партия, които възнамеряват да участват във вота на 3 февруари, Байдън е подкрепен от 24% от анкетираните, Сандърс - 18%, Бутаджаджа - 17%, Уорън - 15%, Клобушар - 8%.