Председателят на Камарата на представителите (долната камара в американския Конгрес) Нанси Пелоси, заяви в неделя, че не съжалява за задържането на процедурата по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп и предположи, че има вероятност той да се изправи пред допълнителни обвинения.

"Нека да видим какво ще направи сега Сенатът", каза Пелоси пред АBC, когато беше попитана дали Камарата може да внесе допълнителни обвинения срещу Тръмп. "Топката скоро ще бъде в него. Смятам, че американският народ е бил много справедлив в това да поиска да види свидетелите", добави тя. "Това не беше част от дискусията преди три седмици. Сега вече е."

Припомняме, че по-рано тази седмица Пелоси обяви, че очаква да изпрати обвиненията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп в Сената през следващата седмица

На теория Сенатът може да започне процеса срещу президента на САЩ щом получи документите от Камарата на представителите.

Нанси Пелоси внася обвиненията за импийчмънт на Тръмп в Сената следващата седмица

Нанси Пелоси внася обвиненията за импийчмънт на Тръмп в Сената следващата седмица

На теория Сенатът може да започне процеса срещу президента на САЩ щом получи документите

Преди повече от три седмици долната камара одобри две обвинения срещу Тръмп за действията му към Украйна и на фона на засилващ се натиск над Пелоси да предаде документите на Сената.

"Поисках от председателя на Комисията по правни въпроси Джери Надлър да бъде подготвен да внесе в пленарна зала следващата седмица решение за назначаване на администратори и предаване на членовете за импийчмънт на Сената", пише Пелоси в писмо до демократите.

Ще се консултирам с вас на срещата ни във вторник как да процедираме занапред, отбеляза тя.

Гласувайте против резолюцията на лудата Нанси Пелоси, призова Тръмп републиканците

Гласувайте против резолюцията на лудата Нанси Пелоси, призова Тръмп републиканците

Надявам се, че всички републиканци в Камарата на представителите ще гласуват против Резолюцията

"Това, което ние искахме, и смятаме, че постигнахме през последните няколко седмици, е, че искахме обществеността да види необходимостта от свидетели, както и документация, за която президентът попречи да достигне до Конгрес, докато преглеждаме това ", каза Пелоси, преди да критикува политиката на сенатския лидер на мнозинството Мич Макконъл.

Пелоси се занимава с обвиненията седмици наред, като заяви, че няма да ги представя в Сената, докато Макконъл не очертае спецификата на процеса на разпити на свидетели. Макконъл обаче, който през декември заяви, че работи в "пълна координация" с Белия дом по импийчмънта, призова за двуетапен импийчмънт, съответстващ на процедурата от процеса на тогавашния президент Бил Клинтън през 1999 г. Този процес включва първоначална резолюция, последвана от гласуване дали да се повикат свидетели.

Тя добави, че Тръмп е прекрачил линията по отношение на поведението си, включително и към Украйна, като заяви, че "той наруши конституцията по такъв начин, че това не може да бъде пренебрегнато".

Пелоси допълни, че няма навик да чете какво пише държавният глава в "Туитър", защото "той сам си вярва на лудите си мисли и проекции, когато определя други хора като луди."