Кандидатът за президент на основната турска опозиционна Народнорепубликанска партия Мухарем Индже обяви, че приема резултатите от вчерашните избори, тъй като данните, с които разполага партията му, са в съответствие с официалните резултати, съобщават турските медии.

"Приемам тези резултати от изборите", изтъкна Индже, след като зае второ място след новия стар президент Реджеп Тайип Ердоган в изборите, въпреки че предизборната му кампания беше много ожесточена срещу дългогодишния силен човек в Турция.

Основната опозиционна партия в Турция с най-слаб резултат от 2011-а насам

Основната опозиционна партия в Турция с най-слаб резултат от 2011-а насам

Народнорепубликанската партия получи 22,69 процента от гласовете

Индже призова Ердоган да бъде лидер на всички 80 млн. турци, като му каза: "Вие сте президентът на всички нас."

Индже получи 30,6 процента от гласовете, докато Ердоган си осигури 52,6 процента на историческите президентски избори, след които Турция се превръща в президентска република, а властта на Ердоган става безгранична.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган също си осигури победа с 42,5 процента от гласовете в парламентарните избори, при преброени 99,64 процента от бюлетините.

Народният съюз, който е съставен от Партията на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие, спечели 53,7 на от гласовете.

Победа за управляващите в Турция
Обновена

Победа за управляващите в Турция

Ердоган е преизбран, партията му печели и в парламента