Израелският пристанищен град Ейлат на Червено море беше подложен на въздушна атака в понеделник, която не причини жертви, казаха военните, а подкрепяна от Иран въоръжена групировка в Ирак пое отговорност, предава Ройтерс.

В изявлението на военните се казва, че летящ обект, изстрелян източно от Израел, е ударил сграда в Ейлат. Не се уточнява какъв е бил обектът или произходът му. В града са задействани сирени, но не е имало прихващане от противовъздушната отбрана, се казва в съобщението.

"Ислямска съпротива в Ирак", проиранска милиция, заяви в изявление, че е атакувала "жизненоважна цел" в Израел, "използвайки подходящи оръжия", като не се разгласяват повече подробности.

Ейлат беше подложен на многократни ракетни и дронови атаки от свързаните с Иран йеменски хуси по време на почти шестмесечната война на Израел срещу Хамас в Газа. През ноември Израел каза, че група в Сирия е изстреляла дрон, който е ударил пристанищния град.

Град Ейлат е единственото израелско пристанище на Червено море и най-южният израелски град. Той се намира между границите с Египет и Йордания.

Израел изтегли танковете си от болница Ал-Шифа

Израел изтегли танковете си от болница Ал-Шифа

В комплекса са открити над 20 трупа