Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и организации за "подкрепа" и "финансиране" на "терористични актове" на Израел срещу палестинския народ.

Наказателните мерки са насочени срещу американските компании Lockheed Martin Corporation, General Dynamics и Skydio Engineering Company, които са обвинени в съучастие в "отвратителните действия" срещу жителите на Газа чрез предоставяне на оръжия, боеприпаси и дронове на Израел.

Техеран налага и санкции срещу Chevron Corporation за предполагаемо "подпомагане" на Израел при експлоатацията на газови кладенци в Източното Средиземноморие.

САЩ, Великобритания и Канада порязват със санкции индустрията за дронове на Иран

САЩ, Великобритания и Канада порязват със санкции индустрията за дронове на Иран

Заради атаката на Техеран срещу Израел

Сред санкционираните американски лица са Джейсън Грийнблат, бивш специален пратеник на САЩ за Близкия изток при администрацията на Доналд Тръмп, генералът от американската армия Брайън П. Фентън и командващият на Централното командване на военноморските сили на САЩ Брад Купър.

Иран наложи санкции и срещу британския министър на отбраната Грант Шапс, заместник-началника на генералния щаб Шарън Несмит, както и срещу разрушителя HMC Diamond на Кралския флот на Великобритания в Червено море и авиобаза "Акротири" на Кралските военновъздушни сили в Кипър.

Миналата седмица Великобритания, САЩ и Канада обявиха нови санкции, насочени към иранската индустрия за дронове и ракети, като удря лица и компании, "тясно свързани" с производството на ирански дронове.

Иран съжалява за санкциите на ЕС - трябвало да са срещу Израел

Иран съжалява за санкциите на ЕС - трябвало да са срещу Израел

Ислямската република действала при самоотбрана