Иран не се страхува от санкции или нападение на САЩ. Това обяви заместник-командирът на Революционната гвардия, преди обявлението на американския президент Доналд Тръмп довечера дали САЩ ще се изтеглят от ядреното споразумение, което Техеран подписа със световните сили през 2015 г.

"Нашата страна не се страхува от санкциите на САЩ или от военно нападение. Враговете ни, включително Америка, ционисткият режим (Израел) и съюзниците им в региона трябва да знаят, че Иран се е подготвил за най-лошите сценарии и заплахи", подчерта Хосеин Салами, цитиран от агенция "Фарс".

Иран: От векове никого не сме нападали

Иран: От векове никого не сме нападали

Иран изпълнява задълженията си за разлика от САЩ

От своя страна секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани обяви, че Иран няма да бъде пасивен, ако Тръмп реши да излезе от споразумението.

"Няма да е в интерес на американците, ако ядреното споразумение се провали заради тяхната офанзива... Няма да бъдем пасивни, ако САЩ започнат конфронтация с Иран", настоя Шамхани.

63% от американците: САЩ не трябва да денонсират ядреното споразумение с Иран

63% от американците: САЩ не трябва да денонсират ядреното споразумение с Иран

Тази вечер се очаква президентът на САЩ Доналд Тръмп да обяви решението си

Очаква се Тръмп да обяви решението си тази вечер в 21 часа българско време. Европейски дипломати прогнозират, че американският държавен глава ще се откаже от споразумението.

Европейските сили работят усърдно през последните няколко месеца в опит да убедят Тръмп да остане в него.

През миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху разкри документи, които според него доказват, че Иран е лъгал света за ядрената си програма в продължение на години.

Нетаняху: Иран безсрамно е укрил разработки на ядрено оръжие

Нетаняху: Иран безсрамно е укрил разработки на ядрено оръжие

Израелските спецслужби разполагат с "половин тон материали"...