Иранските власти спряха мобилния достъп до интернет до задгранични сайтове в няколко провинции, ден преди нови протести, призовани в социалните медии, съобщава "Ройтерс".

Публикациите в социалните медии и някои роднини на хора, убити в размирици миналия месец заради повишения на цените на бензина, призоваха за подновяване на протести и възпоменателни церемонии за загиналите.

ИЛНА цитира източник в Министерството на съобщенията и информационните технологии, според който спирането е наредено от "органите за сигурност" и обхваща провинциите Алборц, Кюрдистан и Занджан в централен и западен Иран и Фарс на юг.

Най-малко 304 убити при протестите в Иран според "Амнести"

Най-малко 304 убити при протестите в Иран според "Амнести"

Иран отхвърля данните като "пълни лъжи"

"Според този източник е възможно повече провинции да бъдат засегнати от спирането на мобилната международна свързаност".

През ноември Иран спря интернет за около седмица, за да спре протестите за гориво, които се превърнаха в политически, предизвиквайки най-кървавата криза в 40-годишната история на Ислямска република.

Блокирането на интернет затрудни протестиращите да публикуват видеоклипове в социалните медии, за да генерират подкрепа, а също и да получат надеждни доклади за степента на вълненията.

В Иран съдят САЩ за 130 млрд. долара заради размириците в страната

В Иран съдят САЩ за 130 млрд. долара заради размириците в страната

Ще си получат ли парите?