Стотици жители на Нигерия напускат домовете си в североизточния нигерийски град Потискум след продължилите през цялата нощ престрелки между ислямисти, полицаи и военни. "Имаше престрелки между служители на полицията и екстремисти от „Боко Харам" в продължение на цялата нощ, има убити и ранени," съобщи говорител на местната полиция.

Десетки въоръжени ислямисти нахлуха в града вчера и нападнаха щабквартирата на полицията. Размерът на нанесените щети все още се изяснява. Военнослужещи отцепиха района.

Много местни жители напуснаха домовете си от опасения за предприемането на военни операции в отговор на нападението. Бежанците се насочват към райони, които не са засегнати от нападенията.

Въоръжени лица са открили огън срещу богомолци и са убили най-малко 8 души при атака срещу християнска църква в североизточния нигерийски щат Адамауа. Убийствата са извършени снощи в църква в центъра на град Йола, столица на щата Адамауа. В същия щат до 17 души бяха убити при атака срещу християни в къща, където те оплакваха приятел, застрелян предишната нощ.

По-рано въоръжен мъж нахлу и откри огън в църква в североизточна Нигерия, като при нападението загинаха шестима суши, десет други са ранени, съобщи пасторът на църквата. Атаката дойде след като говорителят на ислямистката групировка „Боко Харам" даде тридневен ултиматум на християните да напуснат Северна Нигерия, където живеят главно мюсюлмани.

Атаките идват, след като беше издаден тридневен ултиматум от самопредставил се говорител на ислямисткото движение "Боко Харам" за християните да напуснат северната част на страната.