Испания трябва да приложи българския етнически модел. Това заяви пред БНР Ханс ван Баален, който е председател на партията в Европейския парламент Алианс на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ).

Ван Баален е в България по случай провеждането на годишния конгрес на Европейската либерална младеж (LYMEC), на който тази година домакин е София. Очаква се участие във форума ще вземат над 200 депутати от различни страни.

И шефът на АЛДЕ Баален пита за националистите в управлението

И шефът на АЛДЕ Баален пита за националистите в управлението

ДПС доведе в парламента председателя на АЛДЕ Ханс Ван Баален

Припомняме, вчера, 12 октомври, ван Баален се срещна с ръководството на ДПС в сградата на Народното събрание. По време на срещата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и ван Баален се обединиха около твърдението, че участието на партии с националистически възгледи в управлението на страната е опасно. Това стана и повод лидерът на ДПС отново да поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради използването на език на омразата.

Днес ван Баален заяви, че ДПС е партия, която достойно е заслужила да участва в управлението на страната ни, а Испания е трябвала да се опита да приложи българския етнически модел в страната си. Коментара на Баален дойде по повод събитията около обявяването на независимост на Каталуния.

Рахой постави 2 условия на Пучдемон, за да запази Каталуния автономията си

Рахой постави 2 условия на Пучдемон, за да запази Каталуния автономията си

Спиране на процедурата за независимост...

По думите на председателя на на Алианса на либералите и демократите в Европа всички етноси в България живеят мирно. Той даде и пример с Белгия, където живеят фламандско говорещи, френско говорещи, немско говорещи и всички те се разбират помежду си.