28-годишен албанец, издирван във връзка с терористичната атака през 2016 г. в Ница, при която загинаха 86 души, беше арестуван в Южна Италия. Информационна агенция LaPresse съобщи, че полицията е арестувала заподозрения, идентифициран като Ендри Елензи, в сряда на около 30 км северно от Неапол. Елензи е издирван по европейска заповед за арест, издадена от Франция, за която се твърди, че е предоставил оръжие на нападателя Мохамед Лауаайе Булел.

86 души загинаха, а 458 пострадаха при терористична атака с 19 тона камион, който връхлетя върху тълпи от хора в Ница на Деня на падането на Бастилията през юли 2016 г.

Атентаторът бе убит от полицията. Групата "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за нападението на 14 юли 2016 г. Френските власти казват, че Булел, тунизиец с френско пребиваване, е бил вдъхновен от пропагандата на екстремистката група, но не са намерени доказателства, че ДАЕШ е организирала атаката. Миналата година френските прокурори за борба с тероризма подадоха официално искане деветима заподозрени да бъдат изправени пред съд във връзка с нападението. 

Това бе само една от поредицата подобни кървави атаки във Франция.