Скандалното дело срещу бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан обраства с все повече пикантни подробности от личния живот на френския елит, пишат чужди медии.

Майката на 32-годишната френска писателка Тристан Банон, която обвинява Строс-Кан в опит за изнасилване, е признала при разпита пред следователи, че тя сама е имала „доброволни, но трудни" сексуални отношения със Строс-Кан.

65-годишната членка на Социалистическата партия на Франция Ан Мансур е заявила, че те са имали един единствен сексуален контакт с френския политик в парижкия офис на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, където Строс-Кан е бил старши съветник.

По думите на жената бъдещият фаворит сред възможните претенденти за президентския пост на Франция се е държал като „непристоен груб войник" - „хищник, който се стреми не да угажда, а да вземе". Неговите сексуални потребности са включвали господство.

Мансур е заявила, че изнася тези подробности, за да опровергае твърденията, че Строс-Кан е заядлив съблазнител, но не е способен на насилие.