От изненадващото нахлуване на "Хамас" в събота сутринта досега са убити най-малко 900 израелци, а близо 2400 са ранени, обобщи "Аарец". В Газа палестинците съобщават за 560 загинали и над 2700 ранени.

Армията обяви имената на 38-те войници, убити от началото на войната.

"Хзибула" потвърди, че трима нейни членове са убити в престрелка на южната ливанска граница.

Израелските сили за отбрана (IDF) нанесоха въздушни и морски удари по военни съоръжения на Хамас, тунели и обекти на Ислямски джихад в ивицата Газа.

Военните съобщиха, че самолетите им са нанесли удари по различни обекти на "Хамас", включително оперативен команден център в джамия и вход към тунел, използван от бойците за нахлуване в Израел.

Освен това силите на Израел са нанесли въздушни удари по военна инфраструктура, разположена в друга джамия, както и по сграда, използвана от Хамас.

Що се отнася до морските удари, армията призна, че през последните няколко часа е извършил атаки срещу няколко обекта, принадлежащи на палестинския клон на бойната групировка.

ООН съобщи, че 187 000 жители на Газа са били принудени да напуснат своите домове.

ОАЕ предупредиха Сирия да не се намесва

ОАЕ предупредиха Сирия да не се намесва

Страхове от разрастването на конфликта

Докато войната с "Хамас" продължава четвърти ден, израелските военни твърдят, че са успели да установят пълен контрол над израелските градове, в които са проникнали терористи, но предупреждават, че някои от тях все още могат да се намират в страната.